PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette is onderhandelingen met De Wever beu: “Hoeveel keer moet ik nog zeggen dat PS geen zin heeft om met N-VA te besturen?”

Met N-VA onderhandelen bestempelt PS-voorzitter Paul Magnette als een "beproeving". En eentje die lang genoeg heeft geduurd. Na “duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang” zal het partijbestuur van de Franstalige socialisten zich maandag buigen over de vraag of dat nog wel zin heeft. “Ik begin me die vraag meer en meer te stellen”, zegt Magnette vandaag in verschillende media. Ook PS-fractieleider Laaouej heeft geen zin in een “onstabiele” regering met N-VA. “Ik heb nog nooit een gedwongen huwelijk weten slagen”, zegt hij in onze krant.

378 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Chris Devlaeminck, Vlamingen die "op de parking" wonen moeten 1 miljard euro bijdragen en onderdanig zijn aan Bart De Wever zodat hij zijn 18 groene prestige projecten kan realiseren. Duidelijk wat zijn idee van Vlaanderen is. Verder graait hij al jaren met plezier naar het gratis loon als spookparlementariër. Wie heeft de Walen nodig om zich geplukt te voelen als we Bartje hebben?
  • Chris Devlaeminck

    4 jaar geleden
    De arrogantie van de Waalse politici kent geen grenzen. Nog nooit geweest. Vlaamse politici moeten onderdanig zijn, toegeven, transfers toelaten, dan is het goed.
  • lode kempen

    4 jaar geleden
    Knap werk van Magnette hij is tenminste een waardig politieker... onder nv-a werden we hard afgestraft zelfs Di Rupo zijn beleid was veel beter alsook de staatsschuld. Nv-a zou er weer niets van bakken...
  • Dries De muynck

    4 jaar geleden
    Geen zin, wat een pretentie, duidelijk splitsing nodig
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Magnette doet alles om zijn postje te behouden als hij meegaat met NVA kan hij het volgende keer schudden bij zijn achterban om voorzitter te zijn want hij gunt Elio het niet. Eigen belang eerst!
  1. Toenmalige partner (78) van Annie De Poortere legt na 30 jaar gedeeltelijke bekentenis af, familie reageert: “Nooit deze opheldering verwacht”
    Update

    Toenmalige partner (78) van Annie De Poortere legt na 30 jaar gedeelte­lij­ke bekentenis af, familie reageert: “Nooit deze ophelde­ring verwacht”

    De ex-partner van Annie De Poortere, Hans D., is aangehouden door de onderzoeksrechter. De vrouw uit Sint-Martens-Latem verdween 30 jaar geleden en haar lichaam werd afgelopen weekend teruggevonden in een tuin vlakbij haar woning. Haar toenmalige man, die ondertussen gedeeltelijke bekentenissen zou afgelegd hebben, verschijnt binnen de vijf dagen voor de raadkamer. Dat laat het Oost-Vlaamse parket weten. De familie van Annie, waaronder haar zus, reageert onthutst op de ontwikkelingen en hoopt op antwoorden.
    Sint-Martens-Latem
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen