Dylan (19) na pepperspray-incident in Sportpaleis: “Ze hebben ketting van mijn overleden vader gestolen”

© carlo coppejans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gauwdieven hebben afgelopen weekend toegeslagen tijdens de optredens van dj’s Dimitri Vegas en Like Mike. Om verwarring te stichten, spoten de dieven ook met pepperspray.

Joris VAN DER AA

Een van de slachtoffers is Dylan Moison (19) uit het Nederlandse Goes. De dieven rukten zijn gouden halsketting van zijn nek. “Ik was eigenlijk al bestolen voor het pepperspray-incident”, zegt Dylan in Gazet van Antwerpen. “Ik had dat groepje jongens al een tijdje in de gaten. Daarom had ik mijn portemonnee al in de voorzak van mijn broek gestopt. Ik had helemaal niet verwacht dat ze mijn ketting zouden stelen. Toen ik merkte dat ze die afrukten, ben ik zelfs verhaal gaan halen bij die kerels. ‘You’re crazy’, riepen ze. Even later werd er plots pepperspray gespoten en ontstond er chaos.”

Dylan deed nog een ultieme poging om zijn ketting terug te krijgen. Hij bood de dieven aan om zijn ketting terug te kopen. “Het geld kan me niet zoveel schelen, maar de ketting heeft voor mij een heel sentimentele waarde. Mijn vader, die vier jaar geleden heel plots is overleden, heeft de ketting twintig jaar lang gedragen. Toen hij nog leefde, zei hij altijd dat ik de ketting moest overnemen als hij er niet meer was. In het hangertje staan de eerste letters van de namen van ons gezin: van mijn moeder, mijn drie zussen en mezelf. Sinds de begrafenis van mijn vader draag ik die ketting. Niet één keer heb ik hem uitgedaan.”

Dylan smeekt om zijn ketting terug te krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen