Koen Geens.
Volledig scherm
Koen Geens. © BELGA

Geens begraaft paars-gele piste: “Mijn plannen zijn doorkruist door verklaringen van één partij”

Minister Koen Geens (CD&V) is niet langer koninklijk opdrachthouder. Hij heeft vanavond zijn eindverslag uitgebracht bij koning Filip. Die heeft Geens’ vraag om van zijn opdracht te worden ontheven aanvaard. Wat de volgende stap wordt in de zoektocht naar een federale regering is nog onduidelijk. Maandag zal de koning opnieuw consultaties aanvatten. Geens vroeg zelf om de audiëntie, het initiatief kwam dus niet van de koning. In zijn persconferentie leek hij een kruis te maken over de paars-gele piste. “Mijn plannen zijn doorkruist door de verklaringen van één partij”, klonk het. “Er is een definitief veto uitgesproken tegen de N-VA.” 

69 reacties

  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    zou de koning nu ook niet snappen ,dat Vlamingen en Walen echt niet door één deur kunnen ,het lukt niet ,het kan alleen lukken dat de Walen miljarden Vlaams geld kunnen krijgen.De Beste manier is Belgie splitsen of ieder moet zich maar financieel voorzien , ieder voor zich ,ieder zijn eigen huishouden.
  • andre van de wege

    4 jaar geleden
    ik heb ook mijn plannen moeten begraven afgelopen 5 jaar,door jullie belasting beleid.pipo
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    Ik denk dat er dringend een wet moet komen die de twee of maximum drie partijen met de meeste stemmen verplicht om samen te regeren. En die de overige partijen volledig buiten spel zet. Eerder krijgen die kibbelende kleuters toch niets voor elkaar.
  • Hedwig Beernaert

    4 jaar geleden
    Onmiddellijk na de verkiezingen van mei 2019 was er een PS - Ecolo as die een federale regering willen vormen met Groen, SP.A, Open-VLD en CD&V en de N-VA willen buiten spel zetten. Als de Vlaamse traditionele partijen tot een dergelijke regering toetreden dan behalen de N-VA en het Vlaams Belang zeker 50% in 2024. Geen confederalisme maar een splitsing van België zal het gevolg zijn.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Geens was gewoon de uitzendkracht van de nva. Niets meer of minder!