AFP
Volledig scherm
© AFP

Test-Aankoop wil dat VW ook niet-Duitse consumenten compenseert

Het zou onaanvaardbaar zijn dat Volkswagen enkel Duitse consumenten compenseert voor het gesjoemel met uitstootwaarden. Daar waarschuwt Test-Aankoop voor. Vandaag is een schikking in Duitsland afgesprongen, ook al krijgen Duitse consumenten toch een compensatie.

3 reacties

  • Anita Rosseels

    4 jaar geleden
    Geen schade geleden??? Na het vervangen van de sjoemelsoftware begonnen de problemen maar pas voor ons. Wij hadden een goede auto tot dan. De kosten bleven oplopen door die verandering. Bijgevolg hebben wij onze 5 jaar oude auto moeten weg doen want dit was een lopende rekening dus kom mij niet vertellen dat er hierdoor geen schade is geleden. Wij waren trouwens niet de enige en het bewijs was duidelijk wat de oorzaak hiervan was.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    TestAankoop ,nu zijn ze er weer,even op de rug van een ander zich laten opmerken. Waar zaten ze tijdens de dieselkwestie ,nergens.Ze hadden destijds maar een platform moeten voorzien waar gedupeerden zich konden melden en globaal een klacht indienen.Als ze denken dat VW zomaar in Belgie mensen gaan vergoeden zullen ze lang wachten.Als je test Aankoop nodig hebt zijn ze er nooit.
  • Dirk Claessens

    4 jaar geleden
    Waarom moeten klanten een compensatie krijgen? Op welke manier hebben zij "schade" geleden? Ze hadden/hebben een auto zonder problemen kunnen gebruiken en heel die affaire heeft hun niks meer gekost dan een auto die wel voldeed aan de normen. Of bedoelen ze "morele" schade omdat ze ineens allemaal ecologisten zijn?