Merkel en Kurz begin deze maand in Berlijn.
Volledig scherm
Merkel en Kurz begin deze maand in Berlijn. © EPA

Oostenrijkse bondskanselier Kurz begrijpt waarom Merkel samenwerking met extreemrechts afwijst

De Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zegt dat hij zijn Duitse ambtgenoot Angela Merkel steunt in haar beslissing om iedere vorm van samenwerking met extreemrechts af te wijzen. De uitspraak van Kurz is opvallend: de christendemocratische politicus stond ooit zelf aan het hoofd van een coalitieregering met een extreemrechtse partij.

3 reacties

  • Jos Brems

    4 jaar geleden
    En Kurz maar slijmen bij Merkel, die de deuren van Europa wagenwijd openzette en ons opzadelde met de gevolgen daarvan.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Het is de meerderheid van de stemmen niet meer, maar ook de kleur van de stemmen. Dit wordt hun ondergang maar dat beseffen ze nog niet.
  • Hubert Wouters

    4 jaar geleden
    Groot gelijk Angela.
  1. Grote bezorgdheid in EU-kringen na politieke aardbeving: “Wat is er aan de hand in Duitsland?”

    Grote bezorgd­heid in EU-krin­gen na politieke aardbeving: “Wat is er aan de hand in Duitsland?”

    De gedoodverfde opvolger van Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, trok zich plots terug als CDU-voorzitter en wil zich niet langer kandidaat stellen voor het kanselierschap. Een onverwachte aankondiging die maandag een politieke aardbeving veroorzaakte bij onze oosterburen. En die werd niet alleen in Berlijn gevoeld, maar ook in Brussel. Angela Merkel komt steeds meer onder vuur te liggen. In EU-kringen heerst grote bezorgdheid over de politieke toestand in Duitsland en de toekomstige rol van het land in Europa.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhui­zen uit vrees voor Russische aanvallen

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS.