Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert: “CD&V treft ook schuld omdat speelveld enkel beperkt werd tot paars-gele piste”

Egbert Lachaert, de kandidaat-voorzitter van Open Vld, ziet niet alleen bij PS maar ook bij CD&V een oorzaak van de mislukking van de opdracht van Koen Geens als koninklijk opdrachthouder. Het is door de forse communicatie van de Franstalige socialisten dat de opdracht abrupt is geëindigd, zei Lachaert in ‘De Afspraak op vrijdag’. Maar CD&V treft ook schuld omdat de partij het speelveld van Geens meteen heeft beperkt tot louter de paars-gele piste. Volgens CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft zijn partij haar verantwoordelijkheid genomen en alles geprobeerd.

110 reacties

  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Men kan het ook anders stellen de open VLD is de hoofd schuldige omdat Rutten solo ging zonder te overleggen met mede partijen van de Vlaamse regering en een regering te steunen die haaks stond op die van de Vlaamse regering en dan maar zeveren over inhoud.
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    Lààt ze dan eindelijk een regering vormen met Groen, SP.A en OVLD langs Vlaamse kant. Ze hebben CD&V, N-VA en VB niet nodig. Maar zelfs SP.A heeft geen goesting in een anti-Vlaamse belastingregering te zitten.
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    De bocht van Lachaert. Deelname aan een Sinterklaasregering, het veel te weinige weinige wat er nog overschiet van de regering Michel weggooien. Ik had hem anders ingeschat.
  • Joery Goubert

    4 jaar geleden
    Menneer begint zijn kar te draaien. Wat een rotzooi van politiekers zijn dat. Je mag zeggen van Nva wat je wil maar ze blijven toch bij hun standpunt. Dat kan je van de verliezende partijen niet zeggen. Die zouden moeten zwijgen en toch weigeren ze de kiezer te negeren. Goed voor de volgende verkiezingen. Het zal rammelen wees daar maar zeker van.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    @Micheline MAES, je vergeet dat de staatsvervorming uit CD&V stal komt en telkens door hen goedgekeurd is. M.a.w. de Vlaamse partijen hebben de ongelijkheid steeds gestemd. Wat is de Belg met heel deze staats-vervormingen? Helemaal niks, het kost ons miljarden en we hebben meer politiekers dan ooit die niets doen.