EPA
Volledig scherm
© EPA

VS trekken miljard dollar uit voor energieprojecten in Oost-Europa

De Verenigde Staten zullen energieprojecten in Centraal- en Oost-Europa financieren voor een miljard dollar, om hun energieonafhankelijkheid tegenover Rusland te versterken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vandaag aangekondigd op de Veiligheidsconferentie in München.

6 reacties

  • Fernand Beaumonde

    4 jaar geleden
    Nooit begrepen dat Europa gas en olie koopt van Rusland. Geld dat Rusland in wapens investeert om ons te bedreigen
  • Jen Carrago

    4 jaar geleden
    Dit heeft niets te maken met economische ontwikkeling ten voordele van deze landen, daar maalt Trump niets om, maar puur met strategie om Rusland uit te dagen en in het oog te kunnen houden.
  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    De neo-koloniale werkwijze van de VS: zijn gaan 1) financiëren natuurlijk is dit niet gratis. Dan binden ze die landen gedurende decennia's en gaan ze daarenboven 2) "beschermen", maar dan moete ze wel F35 en andere Amerikaanse rommel kopen. Die goede onbaatzuchtige Amerikanen toch...
  • Roel Mick

    4 jaar geleden
    Schande dat Europa zich zo als slaaf van Amerika gedraagt. Zo creëert US nog meer frictie met Rusland en zal Oost-Europa Amerikaanse energie moeten kopen. Europa moet net meer samenwerken met onze grote buur Rusland.
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Lijkt mij logisch dat de VS dit doen!Zij investeren jaarlijks miljarden dollars om de veiligheid van Europa te garanderen en dan gaat Duitsland via een pijplijn gas uit Rusland importeren!De volgende stap is dat de VS hun 32.000 militairen wegtrekken uit Duitsland richting Polen.Trump liet het zich omfloerst ontvallen:De NATO gaat op de schop en de VS gaan nog enkel partnerschappen aan met betrouwbare bondgenoten!Bulgarije ligt trouwens heel strategisch a/d Zwarte Zee samen met Oekraïne!