Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt snickerstaart
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN
6 eidooiers
6 eieren
744 g ongeraffineerde suiker
444 g bloem
15 g bakpoeder
1 snuifje zout
1 el rauw cacaopoeder
522 g boter
222 g koolzaadolie
125 g fondant chocolade
melk
karamel
1 handvol pindanoten
BEREIDING
• Doe 6 eieren en 6 eidooiers in een kom en weeg af.
• Voeg hetzelfde gewicht suiker toe.
• Klop schuimig.
• Doe opnieuw hetzelfde gewicht bloem in een kom.
• Voeg bakpoeder en een snuifje zout toe.
• Doe er cacaopoeder bij.
• Meng in een aparte kom de boter met de koolzaadolie.
• Voeg de boter toe aan de schuimige eieren en klop verder op.
• Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en klop nog 30 seconden verder.
• Giet het beslag in 3 ronde, ingevette en bebloemde cakevormen.
• Bak de cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
• Meng voor de nougat 300 g suiker met 6 eiwitten in een kom au bain-marie.
• Klop op tot een stevige meringue gedurende 5 minuten.
• Haal de kom van het vuur en klop nog 5 minuten verder op.
• Voeg boter toe.
• Doe een lepel pindakaas en klop tot een homogeen beslag.
• Laat opstijven in de koelkast.
• Smelt chocolade au bain-marie.
• Meng voor de soak 1 el pindakaas met een weinig melk.
• Smeer een beetje nougat op de taartschotel.
• Leg de eerste laag cake op de schotel en bevochtig met soak.
• Lepel nougat op de laag en strijk af.
• Doe hetzelfde met de tweede cakelaag.
• Voeg karamel toe in het midden van de tweede cakelaag samen met een handvol pindanootjes.
• Voeg de laatste laag cake toe.
• Bestrijk met een paletmes de cake volledig met nougat.
• Overgiet de cake met karamel en strijk af.
• Doe hetzelfde met de chocolade.
• Werk af met pindanootjes en laat afkoelen in de koelkast.
• Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Spaargids.be
Geniet jij al optimaal van deze fiscale voordelen voor je woning en schuldsaldoverzekering?
De overheid sabelde de voorbije jaren zwaar in de fiscale voordelen die burgers krijgen als ze een hypothecaire lening afsluiten. Toch zijn er nog altijd te rapen, zo weet Spaargids.be, dat meteen drie slimme fiscale adviezen op een rij zet. -
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Mijnenergie
Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
De uitsteltermijn voor de plaatsing van de digitale meter loopt bijna af. Wie tussen 2009 en 2021 zonnepanelen heeft geïnstalleerd, kan die meter nog tot 31 december van dit jaar tijdelijk weigeren. Veel consumenten vrezen dat het einde van die uitsteltermijn meteen ook een stevige opstoot op de energiefactuur met zich zal meebrengen. Mijnenergie.be ging na of die angst gerechtvaardigd is. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade