Ruim 600 nieuwe autobestuurders dagen niet op voor terugkommoment

Stockfoto

Vorig jaar zijn meer dan 600 bestuurders niet komen opdagen voor een terugkommoment. Dat blijkt uit cijfers van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, waarover De Zondag bericht. Zij riskeren een boete tot maximum 4.000 euro.

Bij een op de vijf auto-ongevallen in Vlaanderen is een jonge bestuurder betrokken. Om dat aantal terug te dringen, is er sinds 1 januari 2019 een verplicht terugkommoment, te volgen zes tot negen maanden na het aanvragen van het definitief rijbewijs B.

De kostprijs bedraagt 102 euro. ‘Vorig jaar moesten 17.444 personen het moment volgen en 96 procent van hen heeft dat ook gedaan. Ruim 1.500 bestuurders reageerden niet op de eerste herinneringsbrief, 619 onder hen lieten ook de tweede voorgestelde termijn passeren en kregen een proces-verbaal’, zegt Nick Arys, woordvoerder van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Wie twee keer niet komt opdagen, riskeert een boete tot maximum 4.000 euro. ‘De eerste bestuurlijke boetes zullen eind maart worden uitgereikt.’

Partner Content