De acht Belgen die sinds 2 februari in quarantaine zaten, mochten vandaag het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek verlaten.
Volledig scherm
De acht Belgen die sinds 2 februari in quarantaine zaten, mochten vandaag het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek verlaten. © VTM Nieuws

Landgenoten mogen Militair Hospitaal verlaten na twee weken quarantaine - Amerikanen geëvacueerd van ‘coronacruise’

CoronavirusDe acht Belgen die sinds 2 februari in quarantaine zaten in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek, hebben deze middag het ziekenhuis mogen verlaten. Gisteren mocht Philip Soubry (54), de voorlopig enige besmette Belg die in quarantaine zat, al naar huis. Wereldwijd zijn nu 1.666 corona-doden geteld, zo blijkt uit een nieuwe balans. De meeste slachtoffers en besmettingen zijn in China vastgesteld.

5 reacties

  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Aantal stijgt nog altijd. Doden lopen op. Vooral op dat cruiseschip is het interessant om de besmettelijkheid ervan te bestuderen. Zelfs met alle maatregelen blijven er mensen besmet worden.
  • Rudi Goossens

    4 jaar geleden
    Chinezen zijn een gedienstige volkje en leuke mensen. Jammer dat ze zo onderworpen worden en dat de gewone burger daar niks te zeggen en te kiezen heeft.
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    Een prematuur onderzoek lijkt aan te tonen dat rokers sneller besmet worden dan niet-rokers. Wat zou kunnen verklaren waarom Aziaten en mannen in het bijzonder sneller geïnfecteerd worden. In Azië wordt zoiezo meer gerookt dan elders in de wereld en zeker onder mannen. Dus hou voorlopig enkele wilde complottheorieën in de koelkast.
  • Kelly Verlinden

    4 jaar geleden
    Er duiken berichten op dat China al elke dag en wekenlang doden zit te verbranden, meer dan duizend per dag. China liegt over het werkelijke aantal. Mensen uit Wuhan roepen op om hun overheid niet te geloven.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Dat zal best even schrikken geweest zijn hé? We hadden het allemaal kunnen zijn, natuurlijk. Daarom een welgemeend proficiat met de genezing. Mijne man zegt dat een goede pint alles geneest!