© rr

Politie legt fiets zes uur aan ketting omdat fietser glas te veel op had bij ongeval

In Sint-Truiden is zondagmorgen een fietser tegen een geparkeerde wagen gereden. De politie stelde vast dat de fietser te veel had gedronken. Zijn fiets werd zes uur langs aan de ketting gelegd.

maw

Begin januari was er nog een debat in ons land over een nultolerantie voor alcohol, zowel voor automobilisten als voor fietsers. De partijen Groen en Open VLD vonden dit te verregaand. Maar het verkeersinstituut VIAS pleit wel voor een nultolerantie in het verkeer voor iedereen. Bij ongevallen in een weekendnacht heeft meer dan de helft van de betrokken fietsers een glas te veel op. “En dat is wellicht nog een onderschatting van het probleem. Want bij enkelzijdige ongevallen (zonder tegenpartij) gaat men vaak rechtstreeks naar de spoed”, zegt woordvoerder Stef Willems van VIAS. “En wat met het evenwicht na een paar glazen? De gevolgen voor anderen zijn misschien minder ernstig, maar voor jezelf zijn ze groot.”

De politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken hield zondagmorgen op verschillende locaties alcohol- en drugscontroles. In totaal werden 296 bestuurders aan een controle onderworpen. Tien bestuurders hadden te veel gedronken. Een van de gecontroleerden reed onder invloed van drugs.