© MARICOPA COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Vader hoort dochtertje (2) huilen en schrikt zich kapot wanneer hij woonkamer binnenkomt

Een jonge vader die wakker werd van het gehuil van zijn dochtertje, wist niet wat hem overkwam toen hij ging kijken wat er scheelde. In de woonkamer trof hij een wildvreemde man aan met zijn dochter op de schoot.

ehu

De vader uit Tempe, in de Amerikaanse staat Airzona, hoorde rond halfdrie ’s nachts zijn 2 jaar oude dochter huilen en verliet zijn kamer om te kijken wat er scheelde. Hij kon zijn ogen amper geloven toen in zijn woonkamer een totaal vreemde man zat, met op zijn schoot de jonge, huilende dochter.

“Ik ben uw vriend”, zei de man aan de jonge vader, waarna hij de huilende peuter op de zetel legde.

De vader wist niet wat hem overkwam en begon een gevecht met de onbekende vreemdeling. Dat duurde zeker 10 minuten en maakte ook de moeder van de peuter wakker. Ze belde de hulpdiensten, terwijl de vader probeerde te voorkomen dat de vreemde man vluchtte. Dat lukte gelukkig net.

Hij werd uiteindelijk overmeesterd door de politie en gearresteerd op verdenking van inbraak, mishandeling en ontvoering. Hij De man bleek Oren Aharon Cohen te heten, een 34-jarige Israëli die in de Verenigde Staten verbleef met een geldig paspoort.

Onder invloed

De politie onderzocht het appartement en vonden Cohens schoenen in de slaapkamer van het jonge meisje. Zijn jas zat geklemd tussen haar matras en de muur en naast een poot van het kinderbedje vonden de speurders zijn paspoort. Ze ontdekten ook dat Cohen naar het toilet was geweest in het appartement en dat hij wat appelsiensap uit de koelkast had gedronken.

Cohen vertelde aan de politie dat hij had gedronken met een vriend die in hetzelfde appartementsblok woonde. Hij herinnerde zich naar eigen zeggen weinig omdat hij zwaar onder invloed was, dat blijkt uit het politierapport.

Gespeeld met een dwerg

De geschrokken vader liet weten dat zijn dochter nog dezelfde pyjama en pamper droeg als toen hij haar in bed had gelegd.

“Oren vertelde met 100% zekerheid dat hij geen seksuele daden verrichte met het slachtoffertje”, staat in het politierapport te lezen. “Toen Oren duidelijk werd dat het om een meisje van 2 jaar ging, reageerde hij erg aangedaan en begon hij te huilen. Oren verklaarde dat hij nooit een kind zou kwaad doen, en dat hij zich geen details herinnerde omdat hij te zat was en een black-out had.”

Wat Cohen zich wel herinnerde, was dat hij in een donkere kamer een dwerg had gezien en daarmee had gespeeld. Zijn beschrijving van de ‘dwerg’ kwam overeen met de beschrijving van de dochter.

Cohen zit nu vast in een cel in Maricopa County. Hij heeft de politie laten weten dat hij als gevolg van dit incident heeft besloten om naar Israel terug te keren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER