Direct naar artikelinhoud
Storm Dennis

Storm Dennis was kleine broer van Ciara

In Gent dreigt de glazen afsluiting van een appartementsgebouw van 26 verdiepingen aan het Spinmolenplein los te komen.Beeld Tom De Slagmeulder

Nu storm Dennis is gaan liggen, is het tijd voor een eindbalans. Hoewel Dennis minder krachtig was dan zijn voorganger Ciara, zorgde de storm toch voor heel wat schade. In het buitenland vielen enkele doden.

Blijf op de hoogte

Waar maakt storm Dennis schade? Download hier de gratis app van De Morgen en blijf op de hoogte

In de regio Antwerpen kreeg de brandweer zondag meer dan driehonderd oproepen. De Brusselse brandweer moest 36 omgewaaide bomen verwijderen, en voerde daarnaast nog 170 interventies uit  voor andere voorwerpen die omgewaaid of losgerukt waren door de storm. Door de hevige regen liepen bovendien vijf straten en tunnels onder water, omdat de rioolputten verstopt zaten. Dat was onder meer het geval in de Georges Henri-tunnel.

Ook in Wallonië moest de brandweer geregeld uitrukken. De brandweer van Luik werd overstelpt met oproepen.In Vottem kwam een boom op een woning terecht. Op het dak van het Luikse Palais des Congrès zijn verschillende letters weggewaaid, waardoor het gebouw nu omgedoopt is tot “Palais des Con”. Enkele letters waren vorige week ook al het slachtoffer geworden van storm Ciara.

Elders in Wallonië waren er verschillende omgevallen bomen, afgerukte elektriciteitskabels en weggewaaide daken. Gewonden vielen er niet. 

Afgelopen weekend trof storm Ciara ons land.Beeld Bas Bogaerts

Dodelijk slachtoffer in Verenigd Koninkrijk

Storm Dennis ging in het Verenigd Koninkrijk veel heviger tekeer dan bij ons. De storm heeft er zeker één leven geëist. Een man viel in een rivier in Ystradgynlais, een dorp in het zuiden van Wales. Hij werd later dood aangetroffen.

De storm trof het zuiden van dit deel van het land bijzonder hard. Mensen moesten met boten en helikopters uit huizen geëvacueerd worden vanwege het hoge water.

Het leger wordt op diverse plaatsen ingezet, zoals hier in het stadje Ilkley in het Engelse graafschap West-Yorkshire.Beeld AFP

Vrouw in Nederland overleden

Een 19-jarige vrouw uit Neerkant die zondagochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk op de Meijelseweg in het Nederlandse Heusden, is ‘s avonds in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Waarschijnlijk raakte de vrouw door een rukwind van de weg. Ze reed met haar auto tegen een boom.

De vrouw zat alleen in de auto. Het ongeluk gebeurde rond 9 uur ‘s ochtends.