Passagiers tonen hun blijdschap bij het aanmeren in Cambodja.
Volledig scherm
Passagiers tonen hun blijdschap bij het aanmeren in Cambodja. © AP

Amerikaanse ex-passagier Nederlands cruiseschip test positief op coronavirus: tien Belgen mogen nu toch terugkeren uit Cambodja

Het Nederlandse cruiseschip Westerdam ligt afgemeerd in Sihanoukville in Cambodja, nadat het wekenlang nergens welkom was uit vrees voor het coronavirus. Nochtans had niemand aan boord er symptomen van. Meer dan 1.000 passagiers mochten uiteindelijk het schip verlaten en dan testte toch iemand onverwacht positief, na een vlucht naar Maleisië. Dat hield een tiental Belgen nog even langer in Cambodja, maar zij mogen nu toch terugkeren naar ons land. Ondertussen blijken zeker veertien mensen die door de Verenigde Staten in het Japanse Yokohama van het andere cruiseschip Diamond Princess zijn gehaald, besmet te zijn. Op het vliegtuig van Japan naar de VS zitten ze gescheiden van andere passagiers, melden de Amerikaanse autoriteiten.

9 reacties

  • Danny Gijs

    4 jaar geleden
    Met het virus rondvaren of vliegen is misdadig. Lokale opvang moet voorzien worden evenals volle aandacht voor medische opvolging. Wanneer alles voorbij is kan terugkomen pas overwogen worden.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Een spijtig en vervelende situatie voor de passagiers. Nogthans Holland America Line is een uitstekende maatschappij waar ik reeds verschillende cruises mee gedaan heb!
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    En door deze laksheid van al die duur betaalde topmannen en vrouwen die er wel over vergaderen maar verder beweren dat ze zeer goed voorbereid zijn zoals ons Magie beweert zijn het toch overal kleine visjes die door de mazen van het net geraken die zo toch nog voor verdere verspreiding zullen zorgen ! worden de Belgen die van het schip komen ook opgenomen in afzondering en extra getest worden of ook met een papiertje naar huis mogen ? Als het hier uitbreekt weten we tochl wie het beste krijgt!
  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    De passagiers worden gescheiden. Is er dan ook een gescheiden aercosysteem in de vliegtuigen? Ik denk het niet.
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Ja ze brengen die mensen over en in de airco hebben er javel gekapt.