PVDA wil betrokken worden bij onderhandelingen voor federale formatie

De koning moet deze week op zoek naar een opvolger voor Koen Geens om een regering te vormen © Photo News

De PVDA wil betrokken worden in de federale formatie nu die in een diepe crisis is verzand. “De politieke crisis duurt 266 dagen, en het is 266 dagen dat de PVDA uitgesloten wordt”, zegt voorzitter Peter Mertens. De extreemlinkse partij organiseert op 1 maart een ‘mars voor een andere politiek’ in Brussel.

Volgens de PVDA wordt ze niet opnieuw uitgenodigd bij de koning nu die vanaf maandag/vandaag consultaties opstart om een uitweg te vinden uit de onderhandelingscrisis, en dat “op aandringen van de voorzitters van de tien traditionele partijen”, dixit voorzitter Peter Mertens. Een “laag politiek spelletje”, vindt hij. “Daarmee worden meer dan een half miljoen kiezers uit alle drie de regio’s van het land genegeerd. En daarmee wordt vooral ook het krachtige sociale signaal van de verkiezingen genegeerd. Zo kan het niet langer.”

Om die boodschap kracht bij te zetten organiseren de marxisten een “mars voor een andere politiek”, op 1 maart in Brussel. “Als men niet wil luisteren naar de gewone man en vrouw, dan moeten we nog duidelijker spreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen