Milieuactivisten houden Tesla-fabriek in Duitsland tegen

Een protestactie van milieu-activisten zorgt ervoor dat de bouw van een Tesla-fabriek in Duitsland vertraging oploopt.

Plannen om met de bouw van een Duitse Tesla-fabriek te starten zijn vertraagd door een groep milieu-activisten. Die hebben een klacht ingediend bij het Duitse gerecht, omdat er bomen moeten gerooid worden.

Het Duitse gerecht besliste vervolgens dat de werken meteen moesten worden stilgelegd tot er een finale beslissing is gevallen. Dat was ook de bedoeling van de actiegroep. Er zou binnen enkele dagen al een beslissing moeten vallen.

Steun van overheid

Tesla ‘rekent op de snelle beslissing van het Duitse gerecht’ en krijgt daarbij opvallend genoeg de steun van de lokale overheid.

Tesla heeft de ambitieuze doelstelling om halverwege 2021 productieklaar te zijn. Als het daarin slaagt, rollen er vanaf dat moment tot 500.000 Tesla’s van de band, gemaakt door 12.000 personeelsleden. De fabriek is ook meteen stevige competitie voor het lokale Volkswagen en Daimler.

Milieumaatregelen

In elk geval komt het bomenprotest behoorlijk laat. Tesla liet al het equivalent van 150 voetbalvelden aan bos rooien. Dat is niet altijd even evident. De kappers botsen regelmatig op oude munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

De aanwezige dieren, zoals wolven, vleermuizen en slangen moesten eerst opgeschrikt en verwijderd worden. Aan die maatregelen heeft Tesla zich vermoedelijk wel gehouden. In het gebied mocht ook niet gewerkt worden tijdens de broedperiode van bepaalde diersoorten.

Lees ook:

Meer
Auto
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Meer Auto