Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

ACOD Overheidsdiensten wil vrijdag staken tegen Vlaams besparingsbeleid

De socialistische ambtenarenbond ACOD Overheidsdiensten wil nu vrijdag, net voor de start van de krokusvakantie, een eerste keer staken tegen de Vlaamse beleidsplannen voor de ambtenarij. Volgens algemeen secretaris Jan Van Wesemael is de actie van vrijdag vooral “een waarschuwingsactie” en zou de hinder beperkt blijven. “Het gaat nog maar om een startschot, we gaan Vlaanderen nog niet plat leggen”, klinkt het.

24 reacties

  • peter colson

    4 jaar geleden
    We zijn niets anders gewoon dan dat ACOD of ABVV gaan staken. Zoals hier al aangegeven, de krokusvakantie begint nu niet op vrijdagavond maar donderdagavond.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Jules Vermeers, het is niet het werkvolk dat staat, maar degene met veel verworvenheden, het werkvolk wordt niet verdedigd door de vakbonden die denken op de eerste plaats aan hun inkomen. Van een vakbondsafgevaardigde die zijn mandaat heeft teruggegeven om deze reden, een gegronde vraag van het werkvolk daar werd niet gesteund omdat de vakbond van het bedrijf een hogere vergoeding kreeg. Vakbonden zijn de grootste bedriegers, ze verdedigen enkel zichzelf.
  • isabelle de crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom Daar zijn ze weer, als de SPA niet in de regering zit vinden ze altijd iets om te staken.
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    willen ze een langere krokusvakantie? Kwestie van 1 dag vroeger te kunnen vertrekken waardoor de vluchten goedkoper zijn?
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Groot gelijk binnenkort blijft er voor de kinderen van het werkvolk niets meer over.