Volkswagen behoort tot een van de grootste autoleveranciers in Duitsland, al is het niet duidelijk om welke bedrijven het precies gaat.
Volledig scherm
Volkswagen behoort tot een van de grootste autoleveranciers in Duitsland, al is het niet duidelijk om welke bedrijven het precies gaat. © Sina Schuldt/dpa

Helft Duitse autotoeleveranciers plant banen te schrappen

De Duitse autosector, een van de belangrijkste sectoren in het land, dreigt dieper in crisis te raken. Bijna de helft van de toeleveranciers is van plan om banen te schrappen, zo blijkt maandag uit een studie door de vereniging van Duitse kamers van industrie en handel DIHK.

4 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Studie's voorspellen 1.2 miljoen werklozen de komende 5 jaar ,wel ze zijn al goed op weg ,de ontslagen de laatste 5 maand samen zijn al goed voor ca 500000,doe maar verder.Iedere oorlog is ooit begonnen met het ineen storten van de economie.
  • marc Deglin

    4 jaar geleden
    de "green deal" begint al jobs te kosten , en alle groenen en linksen beweerden dat dit niet zou gebeuren.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    De oude Europeese industrie kan de moderne Chineese industrie niet bij benen met alle gevolgen
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Klimaat betogers hebben het goed voor elkaar gekregen, vader en moeder aan de dop dank zij hun gedoe. Natuurlijk moeten we ons klimaat beschermen maar wel daar waar het echt kapotgemaakt wordt en ieder verstandig mens weet waar dat is!!!