Peter Claes.
Volledig scherm
Peter Claes. © VRT/Phile Deprez

Omstreden VRT-directeur Peter Claes stapt dan toch op

De VRT en algemeen directeur Media en Productie, Peter Claes, nemen in gemeenschappelijk overleg afscheid van elkaar. Dat meldt de VRT in een persbericht. De Raad van bestuur kan zich vinden in deze oplossing, uitgewerkt door CEO ad interim Leo Hellemans. “Ik wil Peter uitdrukkelijk bedanken voor z’n indrukwekkende carrière van 17 jaar bij de VRT”, zegt Hellemans. “Claes was bereid deze stap te zetten om de rust te laten terugkeren voor hem, zijn gezin en de VRT.”

37 reacties

  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Maak U geen zorgen Mijnheer Claes er zal wel een goed betaalde job klaarliggen en vergeet ook Uw opstappremie niet.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Goed werk van Hellemans al vraag je dan wel af waarom Lembrechts moest vertrekken. Pure partijpolitiek. Claes vinden we wel terug als CEO om een of andere overheidsinstelling de grond in te werken.
  • Isabel da Silva

    4 jaar geleden
    Nu nog flink werken aan het linkse imago en politieke programma's leren maken waar de mensen met een andere visie dan de linkse ook de tijd krijgen hun zaak te verwoorden . Zonder dat ze door de presentator / trice na drie woorden worden onderbroken . Dat zal pas mooie TV opleveren .
  • Ivan Smissen

    4 jaar geleden
    Eigen zakken gevuld, rijkelijke contracten afgesloten met vriendjes, de boel gesabotterd: missie geslaagd, zijn werk zit erop.
  • Jos Fruyt

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat die Vandenbrande ook eens opstappen ? Hoeveel krijgt die maandelijks op zijn rekening gestort , Vlaams minister president , telenet raad van bestuur , en nu reeds jaren grote man bij de Vrt .