thumbnail: null
thumbnail: null

Hoe een cadeau van de poetsvrouw plots veel waard blijkt te zijn

In de nieuwste aflevering van ‘Rijker dan je denkt’ worden er weer flink wat curiosa door schatters van een waarde voorzien. Zo ook enkele voorwerpen die ooit voor een prikje gekocht werden.

alma

“Dit zijn van die beeldjes waarvoor wij onze job doen”. Peter Bernaerts, expert toegepaste kunst, is laaiend enthousiast over een bronzen uil. De eigenares kreeg het beeld cadeau van haar poetsvrouw. Het gaat om een ‘cire perdue’, zowat het beste van het beste in de bronscultuur. De poetsvrouw zal zich haar gulheid flink beklagen.

Tombola

Een jonge vrouw toont Ariane Massez, experte keramiek, een vaas die haar ouders wonnen bij een tombola van de hondenschool. Ze stonden op het punt naar het containerpark te gaan, maar hun dochter wou de mooie vaas graag zelf een plaatsje geven. Blijkt dat de vaas van Catteau razend populair is bij verzamelaars. Is het werk een authentieke Catteau, kan het 1200 euro waard zijn. Als je weet dat het tombolaticket een luttele 5 euro kostte, heeft de vrouw misschien wel de zaak van haar leven gedaan.

Mario Coppens, expert etnische kunst, krijgt een vrouw over de vloer die op een antiekmarktje in China ‘foo dogs’ kocht, beeldjes die haar juwelen thuis bewaken. De vrouw kocht ze voor… een chocoladereep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer