Direct naar artikelinhoud
VRT

VRT-directeur Peter Claes vertrekt ‘in gemeenschappelijk overleg’

VRT-directeur Peter Claes vertrekt ‘in gemeenschappelijk overleg’
Beeld © VRT Phile Deprez

De openbare omroep en zijn algemeen directeur Media en Productie nemen dan toch afscheid van elkaar. Peter Claes vertrekt ‘in gemeenschappelijk overleg’ bij de VRT. Dat meldt de openbare omroep.

en

Het conflict aan de top van de openbare omroep blijft aanslepen. Vorige maand kreeg toenmalig VRT-CEO Paul Lembrechts zijn ontslag na spanningen tussen Lembrechts en zijn nummer twee, Peter Claes. Die nummer twee vertrekt nu ook “om de rust te laten terugkeren voor hem, zijn gezin en de VRT”, aldus de VRT in een persbericht. 

Lees ook

De twee gezichten van Peter Claes, de man die eigenlijk de VRT runt

Het rapport dat VRT-topper Peter Claes de kop moest kosten: een vernietigend beeld

“Na 17 ongelofelijk intense en boeiende jaren, stopt mijn rol bij VRT. Zo sluit ik een belangrijk en fascinerend hoofdstuk in mijn leven af. Leo Hellemans krijgt als CEO ad interim door mijn vertrek alle ruimte, in de hoop dat de polemiek rond mijn persoon definitief stopt. Ik betreur dat de spanningen de afgelopen maanden zo opgelopen zijn, en hoop dat de rust en sereniteit terugkeren in de volledige organisatie”, zo zegt Peter Claes.

De Raad van bestuur kan zich vinden in deze oplossing uitgewerkt door CEO ad interim Leo Hellemans. “Ik wil Peter uitdrukkelijk bedanken voor z’n indrukwekkende carrière van 17 jaar bij de VRT. De VRT apprecieert deze moeilijke stap en is dankbaar voor het jarenlange engagement van Peter. Ik heb zelf vele jaren met hem kunnen werken. Zijn visie en daadkracht hebben in grote mate bijgedragen tot de succesvolle VRT die we vandaag zijn”, zo zegt Hellemans.