Archiefbeeld oktober 2019.
Volledig scherm
Archiefbeeld oktober 2019. © BELGA

Pensioendienst houdt voorlopig vast aan controles op inkomensgarantie ouderen

Het kabinet van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) heeft vandaag de controles op de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) verdedigd, naar aanleiding van een protestactie tegen de strengere regels. De controles blijven voorlopig bestaan, in afwachting van een evaluatie van de resultaten, kregen zo’n 150 demonstranten te horen.

8 reacties

  • birgit vanderest

    4 jaar geleden
    dit is inderdaad een pestmaatregel, maar aan de andere kant zouden ze misschien beter controleren wie er IGO krijgt, dan is er geen pest maatregel nodig, en worden profiteurs er op voorhand uitgefilterd. Maar dat zal te logisch zijn zeker?
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Dit is gewoon een pestmaatregel naar de bejaarden toe. Maar de meest zwaksten controleren gaat hen goed af. Bij Igo kan je niet foefelen omdat men je inkomsten nagaat alvorens je deze krijgt. Men weet pressies tot op de cent wat je hebt.En postbodes zijn niet eens gemachtigd om iemand te controleren. Daarbij komt nog eens dat de privacy commisie gezegd heeft dat dit volkomen onwettelijk is.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Profiteurs eruit, maar zijn oude mensen profiteurs te noemen als je ziet wat de politici uitspoken; controles maar in de praktijk weten we al wie de slachtoffers zullen zijn en wie ertussen uit gaat knijpen nietwaar, die met geld en invloed mogen op hun twee oren slapen de andere echter.
  • William Bonny

    4 jaar geleden
    Dat zijn maatregelen die in dictaturen thuishoren!!!,
  • Marc Reynaert

    4 jaar geleden
    Volledig terecht die controles.Er zijn al genoeg 'profiteurs'!