Louis Tobback (sp.a), archiefbeeld.
Volledig scherm
Louis Tobback (sp.a), archiefbeeld. © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews ***

Louis Tobback: “De Wever na nieuwe verkiezingen in zwakkere machtspositie”

Als het in ons land op korte termijn tot nieuwe federale verkiezingen komt, is het volgens Louis Tobback (sp.a) "zeer waarschijnlijk dat De Wever nadien niet meer in dezelfde machtspositie zit als vandaag". Tijdens een lezing in Leuven wees Tobback er vandaag op dat N-VA veel meer te vrezen heeft van de verkiezingen dan PS. 

190 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    Tobback waarom heeft u in uw tijd al dat geld verbrand, dat kwam nu goed van pas, dat zou veel stemmen opleveren.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Had Tobback destijds de balzlen gehad om een goed akkoord te sluiten i.p.v. compromissen waar de Vlamingen hun broek aan scheurden, we zaten vandaag niet îde impasse waar we nu zitten. Dus Louiske , jij bent de laatste om politici de les te spellen.
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    Mensenrechtenhof veroordeelt België wegens dat Vlaamse stem minder waard is dan Waalse en de medewerkers moeten voor gerecht ge daag worden nietwaar tubak
  • julien de meulder

    4 jaar geleden
    als NVA en VB en misschien Lijst de Decker een kartel vormen is de zaak opgelost .proberen??????
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, u schrijft dat BDW best wel aan tafel wil zitten met VB. Is dat een grap? Zelf zei hij het volgende over VB : 'De grote vijand van VB ben ik, en ik alleen' en 'Een coalitie met VB is onmogelijk, zowel nu als in de toekomst'. Dat laatste zei hij vlak na de laatste verkiezingen. Zeg eens Gilbert.....welk deel begrijpt u niet? Of denkt u dat hij liegt?