.
Volledig scherm
. © VTM Nieuws

Bart De Wever reageert op impasse in federale formatie: “We zitten helemaal vast”

PolitiekN-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in VTM Nieuws gereageerd op de impasse in de federale formatie. Vanmorgen had De Wever opgeroepen tot een Vlaams front tegen de PS. “We zitten helemaal vast”, zegt de N-VA-voorzitter. “De druk op CD&V om nu te plooien zal extreem zijn.” Toch lijkt CD&V niet van plan om zonder N-VA met de PS in zee te gaan.

151 reacties

  • Immanuel Huon

    4 jaar geleden
    Als Rutten zegt dat een front vormen een oorlogsterm is, zou ze beter eens 2 keer nadenken.. Wallonie vormt al 8 maanden een front. Voor hen is een regering zonder PS niet bespreekbaar. Daar zou zij beter een voorbeeld aan nemen.. ach, nog even en VLD heeft een nieuwe voorzitten en dan zijn we van Rutten af.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    tja als je luchtkastelen als het confederalisme als ultimatum stelt, ga je nooit ver komen. Hopelijk gaat het nu snel zonder NVA
  • Danny Weckhuyzen

    4 jaar geleden
    NVA maakt ons land onbestuurbaar en verdeeld. Terug naar 1 enkele regering voor dit land!
  • dirk derycke

    4 jaar geleden
    België zou misschien op termijn een federale staat kunnen worden met 3 deelstaten (Vlaanderen , Wallonië , Duitse gemeenschap ) en Brussels Gewest als onafhankelijk en onderhouden hoofdstad van Europa. Daar heeft NVA een punt. MAAR anderzijds heeft de Vlaamse bevolking genoeg van de sociale afbraak en inleveringen aan een kransje elitaire Davos-genodigden die enkel denken aan winstbejag ! Misschien is dit het einddoel zoals Knokke-Heist waar frigobox toeristen geweerd worden !
  • Paul Van Hooland

    4 jaar geleden
    Het Laatste Nieuws heeft precies veel lezers , het mag eens anders zijn .