Er was een entente tussen N-VA en PS dat België "onbestuurbaar" is geworden en een omvorming zich opdringt, maar in plaats van de problemen aan te pakken, heeft PS-voorzitter Paul Magnette "zijn rug gekeerd". Zo heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever in Terzake zijn visie op de impasse in de onderhandelingen over een federale regering gegeven.
Volledig scherm
Er was een entente tussen N-VA en PS dat België "onbestuurbaar" is geworden en een omvorming zich opdringt, maar in plaats van de problemen aan te pakken, heeft PS-voorzitter Paul Magnette "zijn rug gekeerd". Zo heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever in Terzake zijn visie op de impasse in de onderhandelingen over een federale regering gegeven. © Terzake

De Wever: “Magnette gaf toe dat land onbestuurbaar is”

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft PS-voorzitter Paul Magnette vorige week toegegeven dat het land onbestuurbaar is en dat het zinloos is om op deze manier verder te gaan. Dat heeft hij zonet gezegd in Terzake. Volgens De Wever was er zelfs een entente (bondgenootschap, red.) dat het land klaargemaakt moest worden voor een hele omvorming. “Maar hij durft zijn achterban de waarheid niet te zeggen.”

109 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Kathleen van Terzake zou misschien wel een goede politica zijn: ze onderbreekt constant de mensen, en tracht hen woorden in de mond te leggen en haar mening op te keggen. Geen ingangsexamen meer nodig! Handig, toch?
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    André Herbots, zeg eens hoever hij met de beloofde mandatenlijst of de beloofde transparantie omtrent Land Invest staat. Van Bart De Wever die deze beloftes maakte horen we nog altijd niets.
  • Ellen Haeke

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen, ze komen allemaal niet overeen. Deze die niet verkozen zijn buiten gooien, zal veel geld sparen in jullie potje, de tijd dringt
  • Thiery Vansweevelt

    4 jaar geleden
    Bart heeft geprobeerd zijn asociale besparingsbeleid aan alle Belgen op te leggen om "de boel eens op orde te zetten". Dat is hem totaal niet gelukt want zijn kompanen konden niet tellen en veroorzaakten een extra gat van 8 miljard alvorens collectief te gaan lopen. Nu wil hij zich terugplooien op Vlaanderen om de middenklasse hier te blijven pluimen. Wie nog NVA stemt is echt wel een masochist.
  • Christof De Smet

    4 jaar geleden
    Bartje Pontifex Maximus houdt van verdeel en heers,dat heeft hij oa van zijn held Augustus geleerd. Voor de rest,buiten retoriek,waar hij goed in is,heeft hij eigenlijk nog niets gepresteerd. Zijn War on drugs is compleet geëscaleerd met aanslagen die we onder Detiege en zelfs Janssens nooit hebben meegemaakt en 's avonds loopt er bijna geen kat meer op straat in het centrum. Gezelligheid weg,een kille berekende samenleving waar Bartje garant voor staat. De Vlaming smult er blijkbaar van