AFP
Volledig scherm
© AFP

Bijna miljoen mensen sinds december ontheemd door geweld in Syrië, Assad ziet "eindoverwinning" naderen

Het conflict in het noordwesten van Syrië "heeft een gruwelijk niveau bereikt", en sinds het begin van het offensief van het Syrische regime in december 900.000 mensen op de vlucht doen slaan. "De overgrote meerderheid zijn vrouwen en kinderen", zei VN-noodhulpcoördinator Mark Lowcock vandaag.

6 reacties

  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    US heeft dit en bijna alle conflicten in gang gestoken. Nu komen er burgers om. Iedereen Dresden, Hiroshima en Nagasaki vergeten. Daar zijn 100.000den burgers omgekomen. En in het Midden Oosten; Jemen en alle andere staten. Juist, US heeft de meeste burgers omgebracht.
  • Rachel Gorris

    4 jaar geleden
    Kinderen moeten niet meemaken van oorlog geweld, die moeten spelen en genieten en niet met angst lopen
  • Daan Roos

    4 jaar geleden
    Wie herinnert zich nog de voorspellingen van de westerse journalisten, 9 jaar geleden? Het zou afgelopen zijn in 3 maanden. Extremisten zouden democratie brengen. Dictator Assad zou het land uitvluchten. En nu nog steeds blijft die pers verhalen verzinnen. Maar intussen vechten de Koerden samen met het Syrisch leger tegen de echte terroristen. Vreemd niet?
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Doen ze zichzelf aan of liever overal doen politici dit hun volk aan hoe dan ook hun eigenbelang primeert altijd, hier, ginder, overal...
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Waneer is Turkije ook weer de grens over getrokken.ze gingen de toestand verbeteren . Niet dus. Dat de Navo de Turken tot de aftocht dwingen. De kans dat ze de oorlog verergeren is groter dat dat ze voor een oplossing zorgen.