© pn

Dit mag je vanaf nu niet meer doen met je wenkbrauwen

Zwaar aangezette wenkbrauwen zijn uit. Dat komt niet van ons, wel van make-upartiest Mario Dedivanovic, die regelmatig de look van de Kardashians onder handen neemt. Volgens hem kan je je wenkbrauwen nog steeds definiëren, maar dan bij voorkeur op een natuurlijke manier.

vwh

Dedivanovic heeft het helemaal gehad met de zogenaamde ‘Instagram brow’. Bij die trend zijn de wenkbrauwen heel strak omlijnd, donker ingekleurd en wordt er zelfs een beetje getekend met een potlood om ze extra lang te maken. Het resultaat oogt zwaar en dat is passé. “Het is tijd voor iets nieuws. Je wenkbrauwen mogen nog steeds vol zijn en de show stelen op je gezicht. Maar ze mogen niet te hard overkomen: hoe zachter, hoe beter. Kim Kardashian gaf reeds het goede voorbeeld tijdens de VMA’s in augustus.

Hieronder zie je de zware Instagram brow

Nieuwe look

Hoe jouw wenkbrauwen een zachte en tegelijk krachtige look bekomen? “Alles hangt af van de manier waarop je producten aanbrengt en hoe hard je op een potlood duwt”, zegt de visagist. Hij geeft een paar tips om praktisch te werken:

1. Borstel de wenkbrauwen naar boven of beneden.

2. Kleur ze nu lichtjes in waar nodig. Dat is meestal in de buitenste hoekjes.

3. Baken de vorm van je wenkbrauwen nu af met een wenkbrauwborsteltje en schaduw in een lichtere tint dan de kleur van het potlood. Dit maakt de look achter en creëert dimensie.

4. Smeer het borsteltje nu in met wenkbrauwgel en breng aan om alles mooi op zijn plaats te houden.

Zo moet het dus wel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty