Gemoederen laaien hoog op bij passagiers die meer dan 24 uur vastzitten op Zaventem

275 passagiers vertrokken normaal gezien zondagochtend met TUI naar de Dominicaanse Republiek en Jamaica. Door technische problemen zaten ze echter meer dan 24 uur vast op Brussels Airport. Toen het vliegtuig een tweede keer terugkeerde naar de gate, laaiden de gemoederen even hoog op.

Het vliegtuig was zondag al aan het taxiën toen het door technische problemen moest terugkeren naar de gate. De Boeing 767 werd heel de dag aan de grond gehouden en de passagiers moesten de nacht doorbrengen in een hotel op de luchthaven.

Toen de passagiers maandagochtend eindelijk aan boord van een vervangtoestel konden, sloeg de rampspoed echter weer toe. Het vliegtuig steeg op, maar moest na een half uur in de lucht terugkeren naar Brussels Airport.

De druppel te veel voor enkel Jamaicaanse en Domenicaanse passagiers. "Er ontstonden gevechten aan de gate met een groep agenten", getuigt medepassagier Marina Vermeersch aan Het Laatste Nieuws. Nieuwzender VTM kon amateurbeelden bemachtigen van de oproer aan de gate.

Het vervangtoestel werd echter snel gerepareerd en steeg rond de middag op. Mensen die doorreizen naar Jamaica, zullen echter nog een nacht langer in Santo Domingo moeten blijven omdat de bemanning vervangen moet worden. "Na drie ellendige dagen, zullen we eindelijk onze bestemming bereiken", aldus passagier Vermeersch.

Touroperator TUI laat weten dat alle passagiers ter compensatie 600 euro terugkrijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen