Benjamin Dalle.
Volledig scherm
Benjamin Dalle. © BELGA

Dalle vlijmscherp voor Magnette: “Hij gedraagt zich als saboteur van het systeem”

Vlaams minister Benjamin Dalle heeft forse kritiek op de manier waarop PS-voorzitter Paul Magnette afgelopen vrijdag de doodsteek heeft gegeven aan een federale regering met PS en N-VA. "Ik mis het staatsmanschap dat we bij de PS hebben gekend onder Di Rupo. Magnette gedraagt zich als een saboteur van het systeem en als de objectieve bondgenoot van separatisten", aldus Dalle in De Ochtend op Radio 1.

54 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    WOI was meer dan 100 jaar geleden, Ferdinand Nuyts. En er waren ook officieren en generaals van Vlaamse afkomst. Alleen spraken die toe Frans. Dat was ook de gewoonte en bon ton in de Vlaamse burgerij en hogere kringen. Het was niet de Waalse landgenoot die op de werkmens neerkeek en uitbuitte. Maar de elite. Ongeacht uit welk landsdeel die kwam. En de Waalse werkmens was daar evenzeer het slachtoffer van.
  • hugo bernaerts

    4 jaar geleden
    Weeral een CD&V niemandalletje uit de vlaamse regering dat met zulke uitspraak het NVA opperhoofd wil vleien. En nu een bank vooruit en een kus van de juffrouw zal hij denken.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Dus ook CD&V is voor verdere staatshervorming waar de meerderheid van de Vlamingen tegen zijn ,liever deels herfederaliseren.Als vroegere CVP stemmer stap ik daar nu vanaf.Schandalijg dat ze meewerken aan de miljarden verspilling met hun overdreven regeringen ,9 miljard per jaar,en maar besparen bij de gewone man.Het Voorstel van Magnette bevat veel zaken die ook de Vlamingen ten goede komen Maar de meesten zien enkel de minder goede punten En NVA heeft zeker geen sociaal programma
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Misschien kan de koning Magnette installeren als koninklijk saboteur ?
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    Mensenrechtenhof veroordeelt België omdat Vlaamse stem minder waard is dan Waalse het werd tijd