De hond lag verstijfd door de teer te wachten op de dood. Maar dat was buiten haar redders gerekend.
Volledig scherm
De hond lag verstijfd door de teer te wachten op de dood. Maar dat was buiten haar redders gerekend. © Proyecto 4 Patas

Kinderen treffen hond volledig bedekt met teer aan, als bij wonder kunnen dierenvrienden haar nog redden

Gruwelijk. Dat is het minste dat je kan zeggen van deze beelden. Een hond, compleet bedekt met teer. Het beestje lag op een braakliggend terrein in de stad Libertad in Argentinië, vastgekleefd in het asfalt. Gelukkig slaagden buurtbewoners, brandweermannen en vrijwilligers erin om met verenigde krachten de viervoeter te redden. Daar waren wel 9 uur non-stop werk, 50 liter olie en 3 baden voor nodig.

42 reacties

  • Verschueren Eddy

    4 jaar geleden
    deze hond gaat nu veel teruggeven aan het baasje of de baasjes die hem momenteel opvangen want dieren zijn dankbaar voor al wat je doet en geven dan dubbel zo veel meer vriendschap dan sommige mensen. Heb het zelf ook meegemaakt met een hondje
  • Cathy Rycx

    4 jaar geleden
    Wat een triest verhaal, gelukkig dat ze de hond op tijd gevonden hebben. Proficiat aan de helpers, mooi gedaan.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Prachtig verhaal waarin men veel tijd en moeite steekt om een arme hond te redden. Prachtig ook dat iedereen de grootste bewondering heeft voor de redders. Ik hoop dat er ooit met evenveel bewondering wordt gesproken over mensen die het leven van vluchtelingen redden.
  • Jean-Paul Hoornaert

    4 jaar geleden
    ik heb soms meer respect voor dieren dan voor mensen prachtig wat ze daar gedaan hebben om die hond te redden
  • Carmen Van de casteele

    4 jaar geleden
    Gelukkig dazt er tussen al die slechte mensen nog een paar rondlopen met een eindeloze liefde voor dieren. Dikke pluim voor deze kinderen en het hele team. Spijtig dat er niet meer van deze mensen op onze aardbol rondlopen. Hoop dat dit lieve, mooie hondje een liefdevolle thuis krijgt, zodat hij zijn trauma kan vergeten. Hoop dat de daders een leven vol ongeluk tegemoed gaan, het is hun van harte gegund.