Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Trump wil ze niet, zijn noorderburen wél: jaarlijks 350.000 immigranten welkom in Canada

Donald Trump doet er alles aan om ze buiten te houden, maar bij zijn noorderburen zijn immigranten vandaag meer dan welkom. Uit noodzaak ook. Canada zal naar verwachting tegen 2021 jaarlijks tot 350.000 nieuwkomers toelaten in zijn strijd tegen de vergrijzing en de krimpende beroepsbevolking. Opvallend: op plaats 5 van landen met het grootste aantal burgers dat vorig jaar een Canadese verblijfsvergunning kreeg, staan de Amerikanen.

22 reacties

  • Miriam De Pauw

    4 jaar geleden
    De top 3 in Canada komt dus uit Azië, mensen die willen werken en zich aanpassen aan de cultuur.
  • Eddy Verfaillie

    4 jaar geleden
    Er zijn partijen die alleen hoogopgeleide migranten willen binnenlaten. Daar zie ik de volgende problemen.  Vooraleerst zijn die mensen  hoognodig in hun thuisland. Waar ze dure studies hebben gevolgd. We stelen die intelligente jongeren dus. De economische vluchtelingen zijn we liever kwijt dan rijk. Wat zeer stom is. Er staan duizende jongeren aan onze grenzen die niet liever willen dan hard werken. Ze mogen niet binnen. Maar hier worden dan langdurig zieken uit hun bed gehaald.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Er is een hemelsbreed verschil in typologie van de immigratie in België, de VS of Canada. Alles is natuurlijk goed om gebrek aan immigratiebeleid in België goed te praten. In Canada mag alleen binnen wie aan de kar komt trekken. Net zo min als in de VS is er een uitgebreid sociaal hangmatsysteem: aanpassen is dus noodzakelijk.
  • Herbert Roelandt

    4 jaar geleden
    Trump wil wel immigranten, maar enkel diegene waarvan men vrij zeker is dat ze iets gaan toedragen aan de maatschappij, belastingen gaan betalen en liefst geen criminele feiten plegen.
  • Andy de Wolf

    4 jaar geleden
    mooi cannada wil ze wel? er staat toch geen enkel land uit zuid amerika tussen. nadenkertje