Jef Vermassen.
Volledig scherm
Jef Vermassen. © Photo News

Vermassen na cassatieberoep: “Meent familie van Tine Nys dat het hen niet om het geld te doen is?”

De advocaten van de artsen die vrijgesproken werden in de euthanasiezaak van Tine Nys verwachten niet dat het Hof van Cassatie het arrest op burgerlijk gebied zal verbreken. "Het lijkt een pure slag in het water van de burgerlijke partij, maar met verregaande gevolgen voor artsen die euthanasie willen plegen omdat er opnieuw onrust gezaaid wordt", zegt Walter Van Steenbrugge (de advocaat van de uitvoerende arts; nvdr). Jef Vermassen, de raadsman van de psychiater, wierp de vraag op of het de familie van Nys toch om het geld te doen is. Omdat het openbaar ministerie besliste om niet in cassatie te gaan, is de strafrechtelijke vrijspraak van de artsen in elk geval definitief.

42 reacties

  • Elle Devee

    4 jaar geleden
    Die familie zou beter de wens en beslissing van hun dochter/ zuster respecteren. Dit getuigt van heel weinig liefde voor hun overleden familielid. Liefde is soms ook loslaten. Ik vraag me af wat Tine Nys haar familie zou zeggen moest ze er nog zijn.
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Jan Van de Velde Zeer juist.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Het is m.i. duidelijk dat deze familie zich laat "adviseren" door politici (willen de euthanasiewetgeving wijzigen) en advocaten (ruiken geld). Het staat de familie vrij om daar afstand van te nemen en hun dochter/zus in vrede te laten rusten, maar blijkbaar gaan ze voor een schadevergoeding. Daarmee kunnen ze mss een spiegel kopen... Geld verandert mensen!
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Voor Vermassen is het zeker om het geld te doen
  • jan wuyts

    4 jaar geleden
    dat de media haar verantwoordelijk neemt want we horen in de Afspraak dat de advocaten de aasgieren zijn niet de familie want die willen geen cent alleen gerechtigheid.