AFP
Volledig scherm
© AFP

Malariamedicatie uit 1934 werkt ook tegen gevolgen nieuwe coronavirus, ontdekt KU Leuven

De Katholieke Universiteit van Leuven heeft ontdekt dat chloroquine, een middel tegen malaria dat sinds 1934 internationaal op de markt is, ook antiviraal werkt tegen Covid-19, beter gekend als het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit klinische proeven bij patiënten in China. 

6 reacties

  • Wesley Kenis

    4 jaar geleden
    DDT werkt ook heel goed, maar dan mietvjet wel durven het gevolg "hriterevkans op overlijden" door de vingers te zien...welk nut heeft een oplossing die migelijks gevaarlijker is dan de oplossing??? Ahja deze re sneller kan de kassa weeral open en schouderklopjes van de politici aan zichzelf over hoe goed ze het wel NIET gedaan hebben!!!
  • Nancy De Cloedt

    4 jaar geleden
    Hoop doet leven ,supergoed nieuws .Positief blijven is de boodschap
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    emiel wouters Enig idee hoeveel geneesmiddelen er zijn? Enig idee hoe lang het duurt om te achterhalen hoe je zoiets kan behandelen? Dat het nu ook werkt voor het coronavirus, is eerder een toevalligheid dan een vast patroon.
  • Ilse van Caeyzeele

    4 jaar geleden
    Eindelijk kijken ze bij bestaande geneesmiddelen... waarschijnlijk weet China dit al lang , maar wacht tot er enkele duizenden 'natuurlijk sterven' om populatie wat in te krimpen...heb mijn bedenking ...
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Al van in 1934, en nu nog maar het coronavirus (of COVID-19, ook eens ingewikkeld doen) uitgevonden. Dat is snel. 1934 - 2020. Bravo.