Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Humo’s Rock Rally 2020 maakt halve finalisten bekend: deze 20 artiesten zijn erbij

Ook de 18-jarige All-Turn, hier tijdens de preselectie in cc De Herbakker in Eeklo, mag deelnemen aan de halve finales van Humo’s Rock Rally 2020.Beeld Alex Vanhee

Humo’s Rock Rally 2020 komt weer wat dichter bij de ontknoping. Van de 100 artiesten die de voorbije weken aan de wedstrijd deelnamen, blijven nu 20 halve finalisten over. Onderstaande namen strijden op 13 (Vooruit, Gent) en 14 maart (Trix, Antwerpen) om een van de tien finaleplaatsen. 

Uit Turnhout blijven Identity en SPLINTR over. De preselectie in Leuven leverde Hugs of the Sky en DYCE op. 

De derde voorronde in Leffinge leverde drié halve finalisten op: Uma Chine, Skumic en Billboard. In Nazareth toonden Yokan en Winterfort zich goed genoeg. Laatstgenoemde band haalde tijdens de vorige editie al eens de halve finale.

Ook Eeklo kende een goeie preselectie: Meskerem Mees, All-Turn en Frantzis wisten er onze jury te overtuigen. Uit Hamont-Achel blijft enkel Aarde Aan Daan over.

Terms en Kids With Buns wisten in Edegem de jury te overtuigen. Brugge brengt met Wolker zijn enige halve finalist voort.

In Genk was enkel het Brusselse Jakomo sterk genoeg. Afsluiten gebeurde in Opwijk: zowel Be IrvingDK als Sunday Rose stoten door naar de halve finales.

De verdeling:

Vooruit, Gent (13 maart)
Meskerem Mees, Wolker, Uma Chine, Skumic, All-Turn, Billboard, Be Irving, Yokan, Winterfort, Terms.
Tickets & info

Trix, Antwerpen (14 maart)
Sunday Rose, Aarde aan Daan, Identity, Kids with Buns, Dyce, Frantzis, SPLINTR, DK, Hugs of the Sky, Jakomo.
Tickets & info