Guy T'Sjoen
Volledig scherm
PREMIUM
Guy T'Sjoen © Bea Uhart

624 Belgen op wachtlijst voor transgenderzorg: “Agenda zit overvol, maar de piek is nog niet bereikt”

België, het beloofde land voor transgenderoperaties. Ons land is zo’n referentie, dat het UZ een ontradingscampagne voert voor buitenlandse patiënten die hier van geslacht willen veranderen. Op de wachtlijst staan immers nog 624 Belgen. De wachttijden lopen op tot vier jaar.

12 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    4 jaar geleden
    Het verbaast me telkens weer hoe weinig empathie mensen hebben. Ik heb jaren geworsteld met mijn geaardheid, zelfs even serieus diep gezeten. Ik had nog het geluk dat mijn lichaam niet verkeerd was. Ik kan maar voor een deel begrijpen hoe transgenders zich voelen en ik kan jullie verzekeren: dat moet echt vreselijk zijn. Het is geen modeverschijnsel. Vroeger waren deze mensen zelfmoordcijfers. Nu is er een kans dat ze gelukkig kunnen worden. Jullie zouden je moeten schamen met zulke uitspraken.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Mooi zo. Als ze dan toch van geslacht willen veranderen laat ze dan dik betalen voor hun chirurgie en behandeling (zonder tussenkomst van de overheid) zodat wij minder moeten betalen voor normale gezondheidszorg. Als ik plastische chirurgie zou willen dan zou het ook op mijn eigen kosten zijn.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    Zoveel mensen hier die blijkbaar totaal geen idee hebben wat transgender zijn inhoudt. Ik ken er 2 persoonlijk en voor hen is het geen kwestie van esthetische veranderingen. Ze voelen zich totaal niet thuis in hun lichaam. Het gaat verder dan enkel 'zich niet goed voelen in hun vel'.
  • Bert Peeters

    4 jaar geleden
    Dat dokters hier hun tijd aan willen besteden snap ik echt niet. Ook, elke euro belastings geld dat hier naartoe gaat is er 1 teveel.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Heb enorm veel respect voor mensen die zich niet goed in hun vel voelen en een gender operatie ondergaan. Toch zouden mensen die een buikwandcorrectie na gastric bypass nodig hebben ook tussenkomst moeten genieten.