Uit het publiek werden enkele tomaten richting Jan Jambon gegooid, die troffen geen doel.
Volledig scherm
Uit het publiek werden enkele tomaten richting Jan Jambon gegooid, die troffen geen doel. © Belga

Boegeroep én tomaten voor Jan Jambon op Ultimas, winnaar Luc Tuymans stuurt zijn kat

Op de uitreiking van de Ultimas daagde Luc Tuymans niet op om zijn prijs in ontvangst te nemen. Meer nog, hij schonk zijn prijzengeld weg aan Let’s Go Urban, een urban dansstudio in Antwerpen. De uitreiking van de prijzen ligt dit jaar erg gevoelig door de stevige besparingen voor de cultuursector. Toen minister van Cultuur Jan Jambon aan het einde van de avond het podium betrad, kreeg hij boegeroep én rotte tomaten naar zijn hoofd geslingerd. 

51 reacties

  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Vinden jullie het normaal dat verpleegkundigen al decennia besparen, mensen die anderen helpen als ze net op hun zwakst zijn, maar de cultuursector geen enkele besparing doet? Wel ik niet, het gaat welgeteld over zes procent besparing, dat is alles! Moet je daar moord en brand voor schreeuwen en je zo verlagen ?
  • louis reinquin

    4 jaar geleden
    Zie eens Mijnheer de Minister-President , het geld wordt doorgegeven aan goede doelen. Als dat geen win-win situatie is dan weet ik het ook niet meer. En blijkbaar hebben ze dus geld genoeg. Ondanks het feit dat ik een hekel heb aan de uitspraak "goe bezig" ga ik ze ook niet gebruiken maar houd ik het erbij "doe zo voort".
  • Guy Van Becelaere

    4 jaar geleden
    Moet er subsidie betaald worden om plakken ham tegen een zuil te plakken? dat noem ik voedsel verspilling, en zeggen dat er sukkelaars zijn die te weinig eten hebben ! Decadentie met belasting geld doe verder Jan iedereen moet zijn duit in het zakje doen !!! ook de pseudo culturisten
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Artiest die niet genoeg verdient roept om solidariteit en wil subsidies, maar als die artiest morgen veel verdient, dan probeert hij om zo weinig mogelijk aan de gemeenschap te betalen, dan is solidariteit niet nodig. Vele van die succesartiesten profiteren nog steeds van de vele subsidies om de kosten te dragen, maar de opbrengsten worden zelden gedeeld.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Niemand is tegen cultuur meneer Cordy, maar alles moet in verhouding zijn, als Jan met de Pet, die nooit geld "krijgt" , jaar in jaar uit in zijn hemd gezet wordt, integendeel altijd maar moet betalen, dan stoort het geweldig dat sommigen om steeds meer geld vragen om hun hobby/werk uit te voeren om dan naderhand steeds weer hetzelfde werk (heruitzendingen) aan te bieden aan die betalende JMDP.