Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Meer 18-plussers doen een beroep op voortgezette jeugdhulp

Meer en meer jongvolwassenen doen een beroep op voortgezette jeugdhulp of hulp in een jeugdhulpvoorziening na hun achttiende verjaardag. Cijfers van het Vlaamse agentschap Opgroeien tonen een stijging van 15 procent op twee jaar tijd. 

2 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    stelt men zich ook wel eens de vraag wààrom er zoveel kinderen in de jeugdzorg belanden en hoe men dit kan voorkomen ? sociale druk om kinderen te baren is te groot, sommige ouders worden bij gebrek aan familiebanden gewoon onbekwaam en kunnen kinderen niet meer normaal opvoeden, teveel echtscheidingen, morele verwaarlozingen enz...
  • Rene Dannau

    4 jaar geleden
    dat komt omdat ze te weinig verdienen,( geen diploma of vakkenis)
  1. HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”
    71

    HET DUEL. Vanden­dries­sche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreem­rechts schuiven last door”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is de last doorschuiven naar andere landen en de mensen voorliegen”, zei Tobback, waarop Vandendriessche antwoordde dat de socialisten “de mensen in de steek hebben gelaten”.
  2. Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang - Vlott) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”
    PREMIUM

    Hugo Coveliers (ex-Vlaams Belang - Vlott) naar rechter om pensioenbo­nus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

    Eresenator Hugo Coveliers (77) stapt naar de rechter. Het gewezen fractielid van Vlaams Belang pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denkt Coveliers recht in zijn schoenen te staan: hij legt uit waarom.