Een Rotterdamse politieagent toont een in beslag genomen mes. Binnen de Regionale Eenheid Rotterdam werden vorig jaar in totaal 1401 steekwapens geconfisqueerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Rotterdamse politieagent toont een in beslag genomen mes. Binnen de Regionale Eenheid Rotterdam werden vorig jaar in totaal 1401 steekwapens geconfisqueerd. © politie Rotterdam

Kind met mes op straat in Rotterdam? 2500 euro boete, zegt burgemeester

Ouders in Rotterdam van wie hun kind voor de tweede keer betrapt wordt met een mes op zak, moeten een boete van 2500 euro betalen. Dat zei de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, begin deze week. Met de maatregel moet het ‘messenprobleem’ onder jongeren in Rotterdam worden aangepakt. Maar is de maatregel wel eerlijk?

8 reacties

  • Patrick Peeters

    2 jaar geleden
    Het probleem is dat kinderen geen opvoeding meer krijgen. En ja, voor mijn part mag dat beboet worden. Als je kinderen op de wereld zet, draag daar dan de juiste zorg voor.
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    Totdat jou kind eens neergestoken wordt : dan wordt er moord en brand geschreeuwd dat er door politici niets gedaan wordt.... Maar hier nu een maatregel bekritiseren die de steekpartijen probeert terug te dringen en ouders terug hun verantwoordelijk tracht op te leggen ... Wat willen jullie dan wel ???
  • Paul Siemons

    4 jaar geleden
    Het principe van de sanctie is verdedigbaar, maar het feit dat daar blijkbaar geen democratische controle op is, is het niet en dat een Nederlandse burgemeester die trouwens niet verkozen worden maar administratief benoemd worden, als het ware naar het voorbeeld van een "Romeinse Dictator" kan je geen democratie noemen. Het is een beetje als onze GAS-boetes maar dan veel ongenuanceerder. Er moet ook altijd mogelijkheid zijn op beroep.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wat een vraag ! Is dat wel eerlijk ? Gaan we dan altijd de put dempen als het kalf verdronken is ? In eerste instantie wat moet een kind of zelf volwassene met een mes op straat ?
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    zeer eerlijk. Een mensenleven is meer waard dan 250 euro. Dat neemt natuurlijk de oorzaken niet weg : wààr halen kinderen deze impulsen vandaan...