Egbert Lachaert.
Volledig scherm
Egbert Lachaert. © BELGA

Lachaert: “Vivaldi is écht niet mijn coalitie”

Als Egbert Lachaert volgende maand tot voorzitter van Open Vld wordt verkozen, zal dat een Vivaldi-coalitie niet waarschijnlijker maken. Dat bleek gisteren tijdens het eerste voorzittersdebat. “Ik stel geen exclusieven, maar mijn voorkeur blijft dat we N-VA en PS in een regering krijgen”, klonk het.

33 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Of... hoe een partij een gans nieuwe koers gaat varen omdat er een andere voorzitter is... Is de "liberale gedachte" dan plots veranderd?
  • Frans CLAERBOUDT

    4 jaar geleden
    Eens benieuwd als hij er nog zo gaat over denken, mocht hij verkozen worden? Open vld'ers zijn niet echt standvastig in hun overtuiging; vandaag liberaal & morgen socialist als hen dit iets oplevert...
  • Vandeweyer Tom

    4 jaar geleden
    Nog nooit zo makkelijk geweest. Kan perfect de taken verdelen, linkse partijen de sociale thema's, rechts het economische. Budgettair eens goede afspraken maken wat wel en niet samen. Men kan zelfs de uiterste mee in bad nemen. En de trein is vertrokken.
  • Vandeweyer Tom

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is het nog nooit gemakkelijk geweest. Kan perfect de taken verdelen, linkse partijen de sociale thema's, rechts het economische. Budgettair eens goede afspraken maken wat wel en niet samen. Men kan zelfs de uiterste mee in bad nemen. De groenen noemen zich links, eindelijk zijn ze rechts. (camera's voor mensen te controleren)
  • Hendrik Goris

    4 jaar geleden
    Lea Van Heybeeck, imo mag je daar ook Somers bij rekenen. Allebei linksliberalen zoals Verhofstadt en Dewael.