Congolees protest in Brussel loopt uit de hand, politie zet waterkanon in, tien arrestaties

Aan de Congolese ambassade in Brussel betogen maandagnamiddag een 300-tal Congolezen tegen de Congolese president Joseph Kabila. Diens mandaat zou op 19 december aflopen, maar hij geeft geen enkel teken dat hij bereid zou zijn te vertrekken of de macht af te staan. De betoging verliep eerst rustig, maar wordt intussen ontsierd door een aantal opstootjes.

adm

De betoging vertrok rond 15.00 uur aan de Naamsepoort en trok over de kleine Brusselse Ring naar de Congolese ambassade. Onderweg probeerden een groepje betogers van de toegestane route af te wijken maar ze werden meteen teruggefloten door de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eenmaal aan de ambassade probeerde een deel van de manifestanten om de politieblokkade te doorbreken en bekogelden ze de politie met kasseien. Die beantwoordde de projectielen met pepperspray en het waterkanon. Een tiental betogers werden ook gearresteerd.

Zaterdagbetoogden al een tweehondertal Congolezen in Brussel tegen het aanblijven van Kabila.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen