Margrethe Vestager bij de presentatie van haar strategische plannen voor data en kunstmatige intelligentie (AI) in Brussel.
Volledig scherm
Margrethe Vestager bij de presentatie van haar strategische plannen voor data en kunstmatige intelligentie (AI) in Brussel. © REUTERS

Europese Commissie: “EU moet digitale wereldleider worden”

EuropaDe EU moet wereldleider worden in de toekomstige digitale samenleving, die transparant en democratisch moet zijn en waarin de privacy van de burgers wordt beschermd. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager gezegd bij de presentatie van haar strategische plannen voor data en kunstmatige intelligentie (AI) in Brussel.

8 reacties

  • Mario Tersago

    4 jaar geleden
    Ik denk dat menig bedrijf en persoon, digitalisering aanmoedigd.. Dat is het probleem niet.. Besparingsmaatregelen, bureaucratie en het logge overheidsbedrijf zijn de vertragende factoren. Dus richt uw pijlen hierop.
  • Christian Deckers

    4 jaar geleden
    De EU wil dit, de EU wil dat, de EU is zélf hetgeen in de weg zit om enig resultaat te kunnen halen. Brics, USA, Israel, UK, ze doen allemaal hun eigen ding en goesting en op die manier zal - op termijn - alles herleid worden tot de werkelijke waarde. De EU is enkel een kostprijsverhogend vehikel dat burgers demotiveert om mee aan de kar te trekken. Enkel voor lieden die belust zijn op overheidsgerelateerde postjes en subsidies is de EU de perfecte biotoop.
  • Ronny Martin

    4 jaar geleden
    Is dat niet een 20 jaar over tijd?
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Met alle kennis die van de USA, CHINA en JAPAN komt. Tegen dat je aan hun kennis nog maar kan tippen sta je al terug 20 jaar achter. Geniet liever van hetgeen ze jullie bieden. En neem de tijd die u rest om in de tuin te werken. Het gras groeit al snel genoeg.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Ik geloof alles wat ze zegt,behalve dat wat ze zegt alles democratisch moet gebeuren en dat iedere burger er moet van kunnen genieten.