Direct naar artikelinhoud
Media

Nieuwe seriezender CAZ 2 vervangt VTM Kids Jr.

Op CAZ2 zal onder meer Mr. Robot te zien zijn.Beeld USA Network

VTM Kids en VTM Kids Jr. smelten vanaf 2 maart samen tot één lineaire zender, VTM Kids. Het lineaire signaal van de kinderzender VTM Kids Jr. wordt overgenomen door een nieuwe seriezender, die CAZ 2 zal heten. Daar zal de kijker elke dag Vlaamse en internationale series, zoals “Clan”, “Cordon” en “Mr. Robot” kunnen bekijken. Dat meldt DPG Media.

en

VTM Kids neemt vanaf 2 maart programma’s over van zusterzender VTM Kids Jr. Daarnaast blijft ook het VTM Kids-blok bij VTM belangrijk. En op VTM Go wordt het online aanbod van kinderprogramma’s uitgebreid. Het gaat, dankzij een samenwerking met Nickelodeon en Nick Jr., om titels als “Spongebob”, “Henry Danger” en “Paw patrol”.

CAZ 2 zal vaak verschillende afleveringen op één avond na elkaar uitzenden. Maandag staat in het teken van misdaad, dinsdag en woensdag Walter Presents, donderdag staat actie centraal en op vrijdag is dat fantasy en horror. In het weekend is er een portie drama.

Walter Presents

Ook de reeksen van Walter Presents zullen op CAZ 2 voor het eerst op een lineaire zender te zien zijn. Tot nu toe konden die in Vlaanderen enkel online bekeken worden via de VTM Go-app. 

De Walter van Walter Presents is de Italiaanse dramafan Walter Iuzzolino, die wereldwijd op zoek gaat naar de beste niet-Engelstalige fictiereeksen. De actiethriller “Fugitives”, een Chileense HBO-reeks, en de Argentijnse titel “The cleaning lady” bijten de spits af in de eerste week.

CAZ 2 is te vinden op kanaal 23 (Telenet), kanaal 18 (Proximus) of kanaal 19 (Orange).