Links: Wouter Beke. Rechts: Jean-Jacques De Gucht.
Volledig scherm
Links: Wouter Beke. Rechts: Jean-Jacques De Gucht. © EPA

Beke en De Gucht botsen over euthanasie: “Die interpretatie is absurd”

In de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement is het tot een discussie gekomen tussen minister Wouter Beke (CD&V) en parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) over euthanasie. De liberaal noemde de interpretatie die CD&V geeft aan de euthanasiewet “absurd”.

40 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    @Fons Casteels: vindt u het normaal dat deze wet melding maakt dat religieuze instellingen mogen weigeren? Een wet op maat van een bepaalde religie. Dus geen "scheiding van kerk en Staat"?
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Wat relevant is, is wat in de wet staat. Eén: katholieke instellingen hebben het recht om een palliatief zorgtraject toe te passen. Twee: geen enkele dokter kan verplicht worden om euthanasie uit te voeren. Drie: geen enkele instelling kan verplicht worden om passief mee te werken aan euthanasie. Patiënten die daar niet mee akkoord zijn, moeten een ander ziekenhuis kiezen.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    daarvoor heb je ook een dokter om je daarbij te begeleiden. Hij moet ervoor zorgen dat je opgenomen wordt in een kliniek waar euthanasie wel mogelijk is al zou de patient of zijn familie wel vooraf moeten kunnen opzoeken waar dit mogelijk is en de wens van de zieke ingewilligd wordt. Dokters verplichten euthanasie te plegen kan je ook niet
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Wat en gezever als ik wil sterven beslis ik en ik alleen dit,niet de familie niet de arts als de arts het niet wil doen zijn er 2 mogelijkheden onder een trein springen of een doehet zelf paket maar ik sterf wanneer ik wil
  • Ronny Martin

    4 jaar geleden
    Als je nog de kans hebt kan je beter zelf uit het leven stappen, enige manier dat je zeker bent dat je lichaam geen politiek spel wordt.