TikTok laat ouders bepalen hoe lang kinderen de app gebruiken

De populaire app TikTok komt met een functie die veel ouders blij zal maken. U kan binnenkort instellen hoe lang uw kroost de app kan gebruiken.

Kinderen van hun smartphone scheiden, het is geen evidentie. Enkele apps blokkeren kan nuttig zijn. Nog handiger is het als u op voorhand kan instellen hoe lang uw kinderen op de app kunnen zitten.

Family Safety Mode

Dat staat TikTok, momenteel één van de grootste apps en sociale netwerken ter wereld, binnenkort toe. De nieuwe Family Safety Mode laat ouders toe om in te stellen hoe lang de app blijft openstaan. Het is de bedoeling van TikTok om ‘kinderen een gezonde relatie met apps en onlinediensten aan te leren.’

Video

De Family Safety Mode is één van vele initiatieven die TikTok heeft uitgebouwd om, ietwat ironisch, mensen van de app te houden. Zo verschijnen er regelmatig video’s met bekende TikTokkers die mensen aanmoedigen om hun smartphone aan de kant te leggen.

Die vallen echter vlot te negeren. Dat zal niet het geval zijn voor TikTokkers met Family Safety Mode aan. Daarnaast zal de app dus gewoon stoppen na een voorafbepaalde tijd.

‘We willen bepaalde veiligheidsmaatregelen introduceren aan onze gemeenschap zodat ze kunnen focussen op wat ze belangrijk vinden’, klinkt het bij TikTok. ‘Posts creëren, delen en van de creativiteit van de community op TikTok genieten.

Family Safety Mode is momenteel beschikbaar in het VK, maar de functie wordt ook uitgerold op andere plaatsen. Dat zal de komende weken gebeuren.

Lees ook:

Meer