De koning kiest voor een duo liberalen, met name de voorzitters van Kamer en Senaat.
Volledig scherm
De koning kiest voor een duo liberalen, met name de voorzitters van Kamer en Senaat. © BELGA

Koning verrast opnieuw: Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open Vld) aan zet

Nee, het is dan toch niet Alexander De Croo. Na een tumultueuze week van heen en weer vliegende verwijten tussen PS enerzijds en N-VA en CD&V anderzijds last koning Filip een adempauze in. Daarbij grijpt hij terug naar een recept van zijn vader en stuurt hij Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) en Senaatsvoorzitter Sabine Laruelle (MR) het veld in. Op 9 maart moeten ze verslag uitbrengen.

201 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    T is zoals in de voetbal. Als de dikstbetaalde spelers niet willen spelen en alleen maar kritiek geven op de trainer en club kan je als koning (trainer) alleen maar andere spelers het veld insturen.
  • Vera Bres

    4 jaar geleden
    deze 2 moeten de boel vertragen , zodat ze wat kunnen vergaderen hoe ze het zouden kunnen oplossen, maar dat gaat ook niet lukken ....enkel Belgie splitsen is de oplossing , Vlaanderen moet het zelf doen en Wallonië moet ook alles zelf doen ,m.a.w. ieder zijn eigen huishouden ....dus nu gaan ze FILIP Busteren !!!
  • Gilbert Dejonghe

    4 jaar geleden
    Hoelang zal die kindertuin nog duren? Van mij mag het stoppen en laat ons een herkiezing houden maar wel een die eerlijk verloopt .
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Laruelle en dewael: dus geen vooruitgang tot 9 maart. Nadien plooit cd&v en krijgen we vivaldi zijnde een regering met 3.5 miljoen kiezers die erop gestemd hebben, en vooral 4.5 die er niet op gestemd hebben. Hoe kan je beleid voeren met een meerderheid van de kiezers die ander beleid gevraagd hebben
  • Therese Van Moere

    4 jaar geleden
    Erwin ik ben ook Vlaming maar wel komt solidariteit op de eerste plaats bij mij maar we hebben Vlaamse meerderheid gehad in regering en zie hoeveel schuld wij hebben maar laat ons hopen dat het goed komt met ps en nva