Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Scholen moeten leerkrachten extra uren laten draaien door lerarentekort

Cumuleren om te overleven. Zo gaat het er in veel Vlaamse scholen aan toe. Leerkrachten worden door het lerarentekort gevraagd extra uren op te nemen, schrijven De Standaard en het Nieuwsblad. "Die cumuls zijn vaak de snelste weg naar opgebrande leerkrachten", klinkt het bij vakbond ACOD.

18 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Als kaderlid werd ik nooit betaald .... De CEO vond dit normaal . Hij met een dik loon ik met wat meer aalmoes. Zo dat in de prive ?
  • Nik Scherens

    4 jaar geleden
    Leerkrachten roepen al jaren om hulp, wie niet horen wil moet maar .... . TADD is een groot probleem.
  • ka Van der Linden

    4 jaar geleden
    Da's nog maar een begin. Er komen per jaar meer dan 30.000 asielmigranten binnen. Elk jaar een middelgrote stad. Wordt wakker mensen !!
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    Maarten C. Kom van je uit de hoogte kijkende wolk af. Ik heb als leerkracht veel meer uren en overuren (onbetaald) moeten doen dan eender welke andere fulltime job ik gedaan heb en nu nog doe. Momenteel ben ik zelfstandig en zelfs nu heb ik meer vrije tijd dan als leerkracht. Net door de respectloze houding van mensen als jij gaan leerkrachten er vaak onderdoor. Geen respect of begrip.
  • Willem Pots

    4 jaar geleden
    ik heb zelf eerst 5 jaar les gegeven, maar werk nu intussen al ruim 10 jaar in de privé. Nooit spijt gehad van de overstap. Nu wordt elk uur dat ik werk tenminste ook betaald. En het klinkt raar: ik heb nu veel minder vakantie, maar meer vrije tijd !!