Direct naar artikelinhoud
Federale formatie

Conner Rousseau (sp.a): ‘Heel misschien kan het nog met PS en N-VA’

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau.Beeld Tim Dirven

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau geeft het idee van een paars-gele regering van PS en N-VA nog niet op. ‘Het lijkt mij niet waarschijnlijk op dit moment, maar als het de enige optie nog zou blijken, moeten ze dat gewoon doen, in het belang van het land.’

Rousseau deed in De Ochtend nogmaals een oproep om op basis van inhoud te werken, en niet te vertrekken uit een mogelijke samenstelling van de regering. “Maak een tekst waarbij de verschillende partijen ja of nee moeten zeggen”, zei de sp.a-voorzitter. 

Lees nu: De koning verrast opnieuw: waarom hij de pauzeknop indrukt bij de formatie

Over de slaagkansen van de nieuwe koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael en Sabine Laruelle wou hij zich niet uitspreken. “Ik heb gelezen dat de twee informateurs vooral rust moeten brengen, en ik hoop dat die rust snel terugkeert.” 

Van vervroegde verkiezingen is hij dus nog steeds geen voorstander. “Dat is voor ons geen oplossing, je gaat er alleen maar verder door uit elkaar staan.” Desalniettemin is sp.a er wel klaar voor. De partij begint vandaag ook met uitgebreide marktbezoeken. “Je bent daar altijd klaar voor als je stevig in je schoenen staat. Sp.a staat er goed voor, er waait een nieuwe wind in de partij”, aldus Rousseau.