Notarissen kregen in de laatste maanden van vorig jaar duizenden extra dossiers te verwerken.
Volledig scherm
Notarissen kregen in de laatste maanden van vorig jaar duizenden extra dossiers te verwerken. © Shutterstock

Afschaffing woonbonus levert 311 miljoen euro extra op

Door de nakende afschaffing van de woonbonus kregen de notarissen in de laatste maanden van vorig jaar duizenden extra dossiers te verwerken. Dat leverde Vlaanderen 311 miljoen euro meer registratierechten op dan in 2018, meldt De Tijd.

15 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ja, nu nog ,klopt en de komende 20 jaar kan met aan de kopers toch de bonus toepassen.Ben er zeker van dat in een jaar of twee nu net omgekeerde zal te lezen zijn ,afschaffen kost 622 miljoen euro door stilvallen van de verkoop let maar op
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ben Strubbe, mijn dochter alleenstaande, werkt in de zorgsector, heeft ook zonder financiële hulp een woning kunnen verwerven. Ze geeft wel geen 5000 euro per jaar uit aan tripjes en reizen of festival bezoeken. Werkende jongeren die hun geld goed beheren kunnen een eigen woning verwerven, maar de klagers en de zagers lijden aan het luxeprobleem. Als Groen voorzitster in een intervieuw zegt, ik moet sparen om mijn rijwoning te renoveren dan denk ik wie geloofd dit en wat is de boodschap.
  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Dus een pure bijkomende platte belasting ! Dat is zeker een echte "verandering" volgens NV-A. Waar blijven de nieuwe verkiezingen ?
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    beter een overschot dan een tekort, al ben ik ervan overtuigd dat een degelijk beheer van de financien vlotjes 2 miljard en meer per jaar kan besparen. Idem onderwijs, daar worden miljarden de nek omgedraaid door onbekwame mensen in de onderwijskoepels. Hoog tijd om de boel te saneren en zo miljarden te besparen waardoor belastingen omlaag kunnen in Vlaanderen
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Mijn neef is 25, alleenstaand, heeft net een spiksplinternieuw appartement gekocht. Met zelf verdiende centen, zonder enige financiële steun van zijn ouders. Maar mijn neef gaat verstandig om met zijn geld, hoeft geen nieuwe auto, geen dure gsm, is blij met één vakantie per jaar, enz. Hij komt er wel. Ikzelf heb mijn hypotheeklening terugbetaald op 15 jaar. Er zijn nog betaalbare panden genoeg; het is vooral een kwestie van 'willen' en minder zagen. Perceptie is een vreemd beestje.