RV
Volledig scherm
© RV

Terminaal zieke mama (41) doet aangrijpende oproep: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn kindjes mij niet vergeten?”

Een terminaal zieke moeder uit het Limburgse Halen heeft een aangrijpende oproep gedaan op Facebook. Tina Vandenbosch (41) kreeg eerder deze maand te horen dat de kanker waartegen ze sinds vorig jaar vecht, uitgezaaid is en dat er geen hoop meer is op genezing. In de tijd die haar nog rest, wil ze zo veel mogelijk herinneringen achterlaten voor haar kindjes van 3 en 4 jaar, zodat ze haar niet zouden vergeten. Daarvoor vraagt ze suggesties van iedereen die kan helpen.

57 reacties

  • Rosalie Verhamme

    4 jaar geleden
    Ik ben het weer Ik wil je nog vertellen dat mijn mama mij op mijn verjaardag een foto van ik en mama, ik krijg en nog een klein cadeautje (bv. Oorringen). Ze heeft me ook een boek gegeven met al onze herinneringen. Daarin staan ook soms verrassingen. Met kerstmis kreeg ik van mijn oma (mama van mijn mama) die nu ook gestorven is een cadeau waarin ze me vertelt over hoe haar jaar er als 13jarige bv. uitzag. En wat me tegemoet komt. Papa speelt hier een belangrijke rol maar voor mama doet hij dat.
  • Lieve Melens

    4 jaar geleden
    Ik hoorde van iemand dat hij elke verjaardag een cassette of video had om af te spelen, tot hij volwassen was. Dit was heel intens. Daar ast ben ik iemand die steeds veel aan mijn ouders heb gevraagd. Antwoorden op gewone vragen en levensvragen. Bv wat als ik het moeilijk heb en me heel alleen voel? Wat als ik een beslissing moet nemen en niet weet welke, vragen ivm een kinderwens, waarden, liefde, vriendschap, verdriet,... Ik denk dat het belangrijk is dat jouw emotiebeleving voelbaar blijft.
  • Heidi Vekeman

    4 jaar geleden
    Lieve mama, Er zijn geen woorden die troost kunnen bieden. Maar een leuke tip zijn brieven en videoboodschappen. Dit met feestdagen, een verjaardag, een brief als ze een eerste lief zullen hebben met jou tips, uitleg over de bloemetjes en de bijtjes, een slaaplied inzingen wat je altijd voor je kindjes hebt gezongen of een ander lied of verhaaltje wat ze zo graag van jou horen, voor elk speciaal moment wat in je opkomt. ik hoop dat ik hiermee wat leuks heb kunnen meegeven als tip. Veel liefs!
  • Hanne Verhaeghe

    4 jaar geleden
    Ik len iemand die ondertussen 4 jaar overleden is ook door kanker. Die persoon heeft haar handen in voeten laten namaken in gips.
  • josianne keppens

    4 jaar geleden
    belangrijke veranderingen in hun leven. bv lagere school, puberteit lichamelijke veranderingen, eerste liefje, afstuderen, huwelijk (b.v. vertellen hoe jij het hebt ervaren, als het met hun eerste liefje afgeraakt bv troostende moedgevende woorden enz.).misschien hoe jezelf was als je opgroeide zodat ze misschien vergelijkingspunten met jou kunnen zien. op hun verjaardagen een boodschap achterlaten enz. hopelijk hier wat gebruikelijke tips. héél véél sterkte en een dikke knuffel.