Vijf soorten fruit in dit taartje voor zoetebekjes die ook wat vitamines willen
Nog een klein duwtje in de rug nodig om aan je dagelijkse portie fruit te komen? Niemand zegt dat je dat niet met een taartje mag oplossen. Deze minicreaties met platte kaas maak je makkelijk zelf en zijn, wat pleasures betreft, echt niet zo guilty.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
150 g mascarpone
200 g platte kaas
1 zakje vanillesuiker
100 g aardbeien, in plakjes
2 el citroensap
1 tl citroenrasp
handvol zachte tijm + extra om af te werken
60 g suiker
30 g bosbessen
1/2 banaan
1/2 appel
1 rol kruimeldeeg
klontje boter, gesmolten
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 8 kleine taartvormpjes en bekleed met het kruimeldeeg. Snij overtollig deeg weg. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en stort er droge bonen of bakbonen in. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.
Verwijder dan de vulling en het bakpapier en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat ze daarna volledig afkoelen.
2. Verwarm de suiker met een scheutje water en breng aan de kook. Doe er de tijm en de aardbeien bij, schep om en zet daarna het vuur uit.
Laat afkoelen. Snij ondertussen de appel en de banaan in plakjes. Meng de platte kaas onder de mascarpone en roer er de vanillesuiker onder. Breng verder op smaak met citroensap en citroenrasp.
3. Vul de afgekoelde vormpjes met de aardbeien. Schep er het platte kaas-mascarponemengsel op en garneer de taartjes met de appel- en bananenplakjes en de bosbessen. Werk af met een extra takje tijm.
Nog zin in een dessert? Probeer deze heerlijke chocoladekoekjes.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
Livios
Ga stijlvol de zomer tegemoet: dit zijn de nieuwste tuin- en terrastrends
Outdoormerken zijn volop bezig met het presenteren van hun nieuwe zomercollectie. Tuinmeubels anno 2024 hebben alvast enkele dingen gemeen. Bouwsite Livios spot de vier opvallendste trends die het mooi weer zullen maken op je terras, zodat jij het goed voorbereid kan inrichten. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Jobat
Hoe wordt jouw loon beïnvloed door je jaren ervaring?